Využití jazyka TypeScript v Power BI - Černý, Jan (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvářením vizualizací v produktu od firmy Microsoft, Power BI, a v jazyce TypeScript. Jejím cílem je vysvětlit strukturu vizualizace a její vývoj. Úvodní část práce obeznamuje se základními pojmy, druhá část popisuje jazyk JavaScript, ze kterého TypeScript vychází. Třetí kapitola se zabývá TypeScriptem a čtvrtá kapitola popisuje produkt Power BI. Poslední kapitolou jsou samotné vizualizace, probrané teoreticky a doplněné o praktickou část s příklady. Tyto příklady tvoří části kódu z přiloženého programu.