Využití jazyka TypeScript v Power BI - Černý, Jan; Stanovská, Iva; Skoupý, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvářením vizualizací v produktu od firmy Microsoft, Power BI, a v jazyce TypeScript. Jejím cílem je vysvětlit strukturu vizualizace a její vývoj. Úvodní část práce obeznamuje se základními pojmy, druhá část popisuje jazyk JavaScript, ze kterého TypeScript vychází. Třetí kapitola se zabývá TypeScriptem a čtvrtá kapitola popisuje produkt Power BI. Poslední kapitolou jsou samotné vizualizace, probrané teoreticky a doplněné o praktickou část s příklady. Tyto příklady tvoří části kódu z přiloženého programu.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses