Využitie sociálnych médií pri nábore zamestnancov v Českej a Slovenskej republike - Ruššinová, Dominika (2016)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou využívania sociálnych médií pri nábore zamestnancov v Českej a Slovenskej republike. Práca sa skladá z dvoch častí. V prvej teoretickej časti mojej práce uvádzam základné vymedzenia pojmov s touto témou. Druhá časť práce, praktická, sa zameriava na komparáciu využívania sociálnych médií pri nábore zamestnancov v Českej a Slovenskej republike HR pracovníkmi a takisto využitie medzi českými a slovenskými študentmi informatiky. Záverečná časť práce sa venuje analýze výsledkov získaných z dvoch dotazníkov medzi českými a slovenskými študentmi informatiky a z rozhovorov s personalistami pracujúcimi v českých a slovenských IT firmách. Z analýzy plynie, že takisto ako české firmy, rovnako aj slovenské, využívajú pri nábore nových zamestnancov sociálne siete LinkedIn a Facebook. Sociálnu sieť Twitter a GooglePlus firmy vôbec nevyužívajú. Spomedzi študentov je najväčší záujem o sociálnu sieť LinkedIn, podľa výsledkov analýzy ostatné siete nevzbudzujú medzi študentmi významnú popularitu.