Přínos dotačních prostředků v zemědělství pro konkurenceschopnost na tuzemském trhu. - Ptáková, Kristýna (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá zemědělskými dotacemi. V teoretické části vysvětluje základní pojmy, které jsou pro pochopení této problematiky nezbytné, a zmiňuje subjekty, v nichž by se měl žadatel o dotace orientovat. V praktické části ukazuje přínos dotačních prostředků a jejich důležitost v zemědělské oblasti. Snaží se prostřednictvím konkrétních příkladů ukázat způsob hospodaření a jeho efektivní využití. Práce je doplněna o zajímavé přílohy včetně fotografií nově vzniklé farmy na Vysočině.