Poplatky v českém zdravotnictví – analýza období 2008 – 2014 - Ullmann, Jan (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou vlivu regulačních poplatků na český zdravotní systém v letech 2008 - 2014, především na efektivitu zdravotního systému a na celkové náklady na zdravotnictví v České republice. Na základě dat z období před zavedením regulačních poplatků autor porovnává skutečné efekty zavedení regulačních poplatků s predikovanými a nastiňuje rovněž i možné dopady zrušení většiny regulačních poplatků od 1. 1. 2015. Autor se v práci zabývá také analýzou dopadu krajských politik na regulační poplatky v roce 2009, na základě meziročních změn v letech 2007 - 2009 zkoumá především to, zda měla přijatá politická opatření v jednotlivých krajích vliv na účinky regulačních poplatků.