Konkurenceschopnost na transatlantických leteckých linkách - Morávek, Jakub (2016)
Tato práce se zaobírá strategickým plánováním fleet managementu se zaměřením na klasické letecké dopravce. Teoretická část blíže přibližuje jednotlivá specifika vybraných typů civilních letadel s příklady využití v existujících leteckých společnostech. Přibližuje rozdílnost ve filozofii klasického dopravce a lowfare společnosti. Tyto poznatky jsou pak porovnány s činností národního dopravce ČSA na již historické transatlantické lince Praha New York a zvážení šance na znovuotevření této linky.