Požadavky podniků na profil absolventa – softwarového vývojáře - Šouta, Richard; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Rais, Aziz; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Práce se zabývá zmapováním požadavků, které na programátory kladou podniky. Cíle je dosaženo analýzou studijních plánů vybraných vysokoškolských programů se zaměřením na informatiku a vývoj software a zmapováním požadavků podniků na programátory formou strukturovaných rozhovorů s odborníky z praxe a následným porovnáním zjištěných skutečností. Hlavním přínosem práce je aktuální profil softwarového vývojáře tak, jak ho požadují podniky, a upozornění na nesoulad mezi nabytými a požadovanými schopnostmi absolventů vysokých škol včetně doporučení pro učitele a studenty, jak se dá tento rozpor zmírnit či odstranit.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses