Cenzura internetu v Rusku - David, Jakub; Veber, Jaromír; Klíma, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Cílem práce je odhalit, do jaké míry se z ruských médií lze dozvědět pravdu o citlivých vládních tématech. V práci budou porovnány výsledky Googlu a jiných vyhledávačů s výsledky z jiných zemí, v nichž vyhledávače působí. Teoretická část se bude zabývat cenzurou na internetu všeobecně, a jakými způsoby se provádí. V práci budou nastíněny možnosti, jak cenzuru obejít. V praktické části budou porovnány výsledky z ruských verzí vyhledávačů s českými a s různými verzemi jejich evropských a amerických mutací. Pomocí trasování se pokusí zjistit, kde přesně dochází k blokování vyhledávání a manipulací s výsledky, pokud k něčemu takovému vůbec dochází.
Vedoucí práce: Jaromír Veber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses