Telematika : případ rozšíření sortimentu pojišťovny o monitoring vozidel - Jun, Petr (2016)
Bakalářská práce se věnuje způsobu, jak optimálně implementovat monitoring vozidel včetně návazných a doplňkových funkcí do nabídky služeb pojišťovny. Práce se zaobírá telematikou jako novým oborem informačních technologií, který se zabývá přenosem digitalizovaných informací na velké vzdálenosti. Cílem je vytvoření uceleného dokumentu, který může sloužit jako manuál pro projekty, které mají za cíl implementaci telematických systémů v pojišťovnách v prostředí České republiky. Zamýšleným přínosem bakalářské práce je poskytnout členům projektového týmu (zejména projektovým manažerům) znalosti nezbytné pro výkon jejich práce. V práci jsou definovány informace klíčové pro implementaci systému v pojišťovně, při zpracování práce vycházím z dokumentace konkrétní pojišťovny působící na českém trhu a praktických zkušeností s telematickým systémem.