Spam, rizika a protiopatření z pozice vybraných bankovních subjektů ČR - Kubů, Tereza; Luc, Ladislav; Veber, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice nevyžádané pošty, též známé pod pojmem spam, a preventivních opatřeních vůči ní ze strany bankovních subjektů působících v České republice. V teoretické části je cílem seznámení čtenáře s obecnou charakteristikou spamu, jeho vývojem, možnými metodami obrany vůči němu a riziky, které jsou vztaženy na oblast bankovního sektoru. V praktické části práce jsou vybrané bankovní subjekty působící na českém trhu podrobeny analýze z hlediska poskytování adekvátních a kvalitních informací svým klientům ohledně spamu a jeho možných rizik a bezpečnostních prvků internetového bankovnictví. Výstupem této analýzy je zhodnocení, na jaké úrovni se české banky snaží o vytvoření preventivních opatření vůči rizikům spojené s nevyžádanou poštou.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses