Kinetická typografie : Rozvoj, trendy a využití techniky v marketingové komunikaci - Kobzareva, Anastasia (2016)
Bakalářská práce se zabývá kinetickou typografie, její vývojem, využitím v marketingové komunikaci a srovnáním tvorby textové animace v programech Adobe After Effects, Apple Motion, Adobe Photoshop, Microsoft Power Point. Teoretická část je věnována základům techniky, historie a trendům v daném směru a příkladům využití v současné marketingové komunikaci. Také je v ní popsaná struktura a pracovní tok v softwaru After Effects, který je vybrán jako efektivní nástroj pro tvorbu kinetické typografie. V praktické časti je vytvořeno porovnání programů Adobe After Effects, Apple Motion, Adobe Photoshop a Microsoft Power Point podle kritérii efektivnosti tvorby textové animace ve zvolených softwarech a také z ekonomického hlediska. Na základě provedené analýzy je v závěru představeno, který z těchto programů je nejvhodnější pro práci s kinetickou typografií. Práce poskytne základní přehled současných typu a trendů v oblasti kinetické typografie a rady k výběru programu pro její efektivnější praktické zpracovaní.