Color grading a význam barev ve filmu - Výbora, Jan (2016)
Bakalářská práce zkoumá použití barev ve filmovém průmyslu a možnosti barevných úprav v postprodukci. Mapuje vývoj manipulace s barvami ve filmu, rozebírá teorii barev, jejich význam a možnosti kombinování. Dále mapuje vizuální styly používané ve známých filmech a porovnává četnost jejich výskytu. Na základě získaných vědomostí poté ukazuje několik postupů color gradingu v programu DaVinci Resolve, na kterých prezentuje sílu a potenciál softwarů pro úpravu barev ve videu.