Color grading a význam barev ve filmu - Výbora, Jan; Krist, Antonín; Adamec, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Bakalářská práce zkoumá použití barev ve filmovém průmyslu a možnosti barevných úprav v postprodukci. Mapuje vývoj manipulace s barvami ve filmu, rozebírá teorii barev, jejich význam a možnosti kombinování. Dále mapuje vizuální styly používané ve známých filmech a porovnává četnost jejich výskytu. Na základě získaných vědomostí poté ukazuje několik postupů color gradingu v programu DaVinci Resolve, na kterých prezentuje sílu a potenciál softwarů pro úpravu barev ve videu.
Vedoucí práce: Antonín Krist
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses