Budování a využívání menších počítačových sítí - Chuchmák, Miroslav (2016)
Bakalářská práce se zabývá návrhem, budováním domácí sítě podle uživatelských požadavků. Hlavní cíl práce je popsat jak při vytváření návrhu rozšíření sítě postupovat. Je popsáno, jak lze síť rozšířit o další síťové prvky, tak aby uživatelům umožňovala přístup k internetu a datovému uložišti jak z domácí sítě, tak mimo ní. Práce je rozdělena na několik dílčích částí. V první části zhodnotíme současný stav sítě, v druhé částí navrhneme nové řešení. Třetí část obsahuje popis realizace domácí sítě, včetně konfigurace nových zařízení. Poslední část zhodnotí nový stav, včetně vynaložených nákladů na realizaci.