Budování a využívání menších počítačových sítí - Straka, Martin; Pinkas, Otakar, 1942-; Šmejkal, Ivo; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Hlavním účelem této bakalářské práce je popsat postupnou stavbu počítačové sítě a její fungování včetně teorie nutné k určení metodického postupu kroků. Teorie zabývající se takovou funkčností je získaná z internetových zdrojů a literatury popsaných v práci samotné a praktická složka je modelovaná na síti za využití podobných prostředků, které jsou k dispozici na pracovišti, pro které je navržena. Práce samotná se zabývá návrhem a sestavením sítě pro podnik malého rozsahu, který nicméně může využít vyšších funkčností sítě typu klient-server a kontroly provozu na ní. Druhý cíl se týká výběru a nastavení softwarových služeb nutných nebo pomocných k fungování cílů takového podniku a ve finální části jde o rozšíření sítě za použití VPN.
Vedoucí práce: Otakar Pinkas
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses