Analýza závislosti počtu zhlédnutí na obsahu náhledu na serveru YouTube - Zeman, Josef; Vencovský, Filip; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Bakalářská práce se zabývá nalezením míry vazeb mezi vlastnostmi náhledů videí a počtem zhlédnutí na portálu YouTube, které mohou pomoci autorům dosáhnout vyšší sledovanosti. Cílem této práce je jejich nalezení a podložení pomocí statistických metod. V teoretické části je popsáno fungování webu YouTube, vývoj, hlavní principy počítání zhlédnutí a teorie atraktivního náhledu spolu s doporučeními pro autory videí. V další části je poté nastíněna problematika strojového rozeznávání obrazu, jednotlivé procesy a postupy. V praktické části je poté nastíněn vybraný kanál k analýze, postup získání a zpracování dat. Dále jsou definovány možné faktory a charakteristiky náhledů, které by mohly mít vztah ke sledovanosti. Tyto faktory jsou poté statisticky ověřeny. Jako nejdůležitější faktory byla shledána přítomnost vodoznaku, nebo jiné formy unifikování videí, a motivy s lidmi a ženami.
Vedoucí práce: Filip Vencovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses