Vybrané ICT trendy v Jižní Koreji a Japonsku - Pakandl, Lukáš; Samec, Marek; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Bakalářská práce se soustředí na aktuální trendy a využívání ICT se zaměřením na asijské země, konkrétně Jižní Koreu a Japonsko. V první části je rozebrána historie ekonomik Japonska a Jižní Koreje, na ní je navázáno popisem současného stavu zemí z ekonomického hlediska. Následující části se soustředí na vybrané ICT trendy, které přímo ovlivňují životy obyvatel a ekonomiky těchto států. Běžný člověk a jeho potřeby jsou důležitou součástí této práce. Trendy jsou dále porovnány se západním světem, tedy Evropou a USA. Mezi trendy, které ovlivňují životy lidí a ekonomiku řadím instant messaging, pokroky v předpovídání kriminální činnosti, robotiku nebo koncept chytrých měst. Cílem závěrečné části této práce je odhad budoucího vývoje analyzovaných ICT trendů.
Vedoucí práce: Marek Samec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses