Analýza možností affiliate marketingu - Voříšek, Lukáš (2016)
VOŘÍŠEK, Lukáš: Analýza možností affiliate marketingu - Vysoká škola Ekonomická v Praze. Fakulta Informatiky a statistiky. Vedoucí práce: Ing. Martin Sova. Bakalářská diplomová práce se zabývá analýzou možností affiliate marketingu v prostředí obsahových webových stránek, seznámením se s danou problematikou a trendy, zmapováním lokálního i zahraničního trhu s affiliate programy. Teoretická část se zabývá vymezením pojmu affiliate marketing a rozebráním jeho možností. Dále nahlíží na aktuální situaci na trhu. Druhá část rozebírá možnosti affiliate marketingu pro internetové vydavatelství a porovnává dvojici affiliate programů Heureka.cz a Kasa.cz. V závěru se zabývá doporučeními pro majitele obsahových webových stránek, kteří hledají cestu k monetizaci obsahu. Práce odhaluje, jak velký dopad má na úspěšnost internetových kampaní jejich podoba a souvislost s okolním obsahem. Zároveň poukazuje na zajímavé rozdíly, které lze v přístupu provozovatelů affiliate programů spatřit. Za přínos práce je považován ucelený pohled na affiliate marketing pro využití pro monetizaci obsahových webových stránek, zhodnocení jeho vhodnosti pro potřeby vydavatelů internetového obsahu a obeznámení s novými pojmy a informacemi.