Samoorganizace v dnešní společnosti - Pampel, Petr (2016)
Hlavním cílem této bakalářské práce je seznámení čtenáře s pojmem samoorganizace ve společnosti a to jak v korporátním prostředí tak i mimo něj. Práce dále v krátkosti pojednává i o související teorii chaosu, kvůli komplexnějšímu pohledu na věc. Poukazuje na každodenní průnik samoorganizace do lidských životů a to pomocí představení příkladů z různých sfér života. Uvádí základní předpoklady úspěšného manažera, který představuje hlavního protivníka pro samoorganizaci. Praktická část pojednává o provedeném sociálním experimentu, zkonstruovaném pro rozhodnutí o předložené hypotéze. Výsledky jsou podložené zpracovanou anketou týkající se podobné problematiky.