Bezpečnost hybridního cloud computingu - Koudelka, Ondřej (2016)
Bakalářská práce se věnuje oblasti hybridního cloud computingu, zejména pak jeho bezpečností. Hlavním cílem práce je analýza a srovnání vybraných poskytovatelů hybridního cloudu. Dalším cílem je pak komparace bezpečnostních rizik v hybridním cloudu oproti ostatním modelům nasazení. Pro splnění cílů je v teoretické částí nejdřív vymezen a charakterizován pojem cloud computing a hybrid cloud computing. Poté jsou definovány rizika bezpečnosti v hybridním cloudu. V praktické části práce je na základě určených kritérií provedena analýza a srovnání konkrétních poskytovatelů hybridního cloudu.