Strategická analýza podniku CZECH ACCOMMODATION SERVICE s.r.o. - Veselý, Lukáš; Mikovcová, Hana, 1959-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem této bakalářské práce je definování základních metod pro tvorbu podnikové strategie a následné praktické aplikování zmíněných metod. V teoretické části jsou popsány jednotlivé postupy tvorby externí a interní analýzy podniku, je využito marketingového mixu určeného pro cestovní ruch a nakonec provedena SWOT analýza. Obsahem praktické části je poté aplikování jednotlivých definovaných metod za účelem tvorby strategické analýzy s doporučením pro firmu CZECH ACCOMMODATION SERVICE, s.r.o. Jedním z hlavních výsledných zjištění je například rozvoj nabídky atypických doplňkových služeb, které by mohly přilákat novou klientelu do hotelu. Naopak velkým přínosem pro pražské hotely by byla širší nabídka kulturních a společenských akcí v Praze v mimosezonní období, protože dle analýzy dochází k nepoměru mezi silnými a slabými měsíci. Poznatky z jednotlivých závěrů mé bakalářské práce jsou užitečné pro další působení této firmy.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses