Dítě až po svatbě - přežitek doby? - Slámová, Lucie; Langhamrová, Jitka, 1958-; Krbcová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato práce je zaměřena na rodinné chování v českých zemích v posledních šesti desetiletích. Čtenář se seznámí zejména s významem a funkcí rodiny. Dále je věnována pozornost plodnostnímu chování žen, kdy je kladen důraz na manželskou a mimomanželskou plodnost. Tato práce pomocí teoretických východisek a dat z Českého statistického úřadu zodpovídá otázku, zda je v české společnosti stále dodržováno klasické rodinné chování, tedy nejprve svatba a až poté dítě. Po zanalyzování dat bylo dospěno k názoru, že rodinné chování českých žen od tohoto konzervativního pořadí ustupuje. Vliv příjmu ženy, respektive jejího nejvyššího dosaženého vzdělání, na manželskou či mimomanželskou plodnost nebyl v této práci prokázán.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses