Problematika cenotvorby v námořní liniové přepravě - Košvancová, Nikola (2016)
Diplomová práce se zabývá procesem cenotvorby FCL přeprav v relaci Evropa-Asie u NVOCC operátora společnosti Austromar spol. s r.o. Po všeobecném popisu jednotlivých vnitropodnikových procesů jsou podrobně rozebrány dva reálné příklady přeprav, jeden na paritě EXW a druhý na paritě DAP. Práce zároveň představuje alternativu železničního spojení mezi Evropou a Asií, která by se mohla za určitých podmínek stát jistou alternativou k přepravě námořní resp. přepravě letecké.