Problematika cenotvorby v námořní liniové přepravě - Košvancová, Nikola; Kolář, Petr; Marek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá procesem cenotvorby FCL přeprav v relaci Evropa-Asie u NVOCC operátora společnosti Austromar spol. s r.o. Po všeobecném popisu jednotlivých vnitropodnikových procesů jsou podrobně rozebrány dva reálné příklady přeprav, jeden na paritě EXW a druhý na paritě DAP. Práce zároveň představuje alternativu železničního spojení mezi Evropou a Asií, která by se mohla za určitých podmínek stát jistou alternativou k přepravě námořní resp. přepravě letecké.
Vedoucí práce: Petr Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses