Problematika MKD na relácii Česko - Rusko - Giljanová, Miriam; Novák, Radek, 1960-; Rathouský, Bedřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práca sa venuje využitiu karnetu TIR pri medzinárodnej kamiónovej preprave do Ruskej federácie a problémom, ktoré v minulosti pri využívaní karnetu vznikli. Cieľom diplomovej práce je predstavenie krízy spojenej s čiastočnou neakceptáciou karnetov TIR zo strany Ruska pri preprave a celkových dôsledkov tejto krízy. Druhým cieľom je predstavenie krízy na Ukrajine, ktorá taktiež mala vplyv na ekonomiku a dopravcov. Záverom predstavím dopravcu, ktorý do Ruskej federácie pravidelne vykonáva prepravy a zanalyzujem dôsledky kríz na jeho fungovanie.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses