Talent management v spoločnosti Vigour a.s. - Žárský, Václav (2016)
Diplomová práca poskytuje sumarizovaný pohľad na talent management (TM) v kontexte detailne skúmaných oblastí identifikácie, rozvoja a stimulácie talentovaných pracovníkov. Teoretická časť zasadzuje pojem talentu a TM v podnikovej praxi, približuje jeho vývoj v personalistike a demonštruje postavenie konceptu na strategickej úrovni ako kľúča ku konkurencieschopnosti organizácie. Súčasne popisuje procesnú stránku TM a naviazanie na ostatné praktické otázky integrácie v organizácii. Praktická časť skúma hlavné procesy TM vanalyzovanej spoločnosti, od genézy segmentovaného prístupu ktalentom, cez zhrnutie lessons learned vživom prostredí až po odporúčania následných inovácií. Zistenia sú podporené exportami zo záznamov kariérnych pohovorov pracovníkov a výstupmi dotazníkového prieskumu u interných mentorov. Návrhy na potenciálne zmeny sú definované z pohľadu konceptu TM v organizácii i súvisiacich metodických odporúčaní.