Talent management v spoločnosti Vigour a.s. - Žárský, Václav; Dvořáková, Zuzana, 1960-; Vávra, Radovan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práca poskytuje sumarizovaný pohľad na talent management (TM) v kontexte detailne skúmaných oblastí identifikácie, rozvoja a stimulácie talentovaných pracovníkov. Teoretická časť zasadzuje pojem talentu a TM v podnikovej praxi, približuje jeho vývoj v personalistike a demonštruje postavenie konceptu na strategickej úrovni ako kľúča ku konkurencieschopnosti organizácie. Súčasne popisuje procesnú stránku TM a naviazanie na ostatné praktické otázky integrácie v organizácii. Praktická časť skúma hlavné procesy TM vanalyzovanej spoločnosti, od genézy segmentovaného prístupu ktalentom, cez zhrnutie lessons learned vživom prostredí až po odporúčania následných inovácií. Zistenia sú podporené exportami zo záznamov kariérnych pohovorov pracovníkov a výstupmi dotazníkového prieskumu u interných mentorov. Návrhy na potenciálne zmeny sú definované z pohľadu konceptu TM v organizácii i súvisiacich metodických odporúčaní.
Vedoucí práce: Zuzana Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses