Letecké HUBy a koridory v nákladní přepravě - Malá, Marie; Novák, Radek, 1960-; Kubečková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Práce s názvem Letecké HUBy a koridory v nákladní přepravě se zabývá nákladní leteckou přepravou ve spojení s technologií HUB and Spoke se zaměřením na Letiště Václava Havla Praha. Cílem práce je představit nákladní leteckou přepravu se všemi jejími specifiky, vysvětlit využití technologie HUB and Spoke v nákladní letecké přepravě a rozmístění největších leteckých nákladních HUBů. Práce hledá odpověď na otázku, zda lze považovat Letiště Václava Havla Praha za letecký nákladní HUB. Ke splnění cíle byly použity metody literární rešerše, analýzy, deskripce a komparace. Na základě posouzení aktuální situace nelze Letiště Václava Havla Praha v současnosti považovat za letecký nákladní HUB. Se vstupem nového nákladního dopravce a posílením spojení stávajících dopravců operujících na letišti a výstavbě paralelní dráhy lze očekávat při pozitivním ekonomickém vývoji nárůst přepraveného nákladu.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses