Návrh systému hodnocení pracovníků - Vránová, Alice (2016)
Cílem předkládané diplomové práce je navržení uceleného systému hodnocení pracovníků firmy TR a sestavení konkrétní hodnotící dokumentace. V první části práce jsou diskutována tři témata, jež položila základ pro praktické výstupy této práce. Jedná se analýzu pracovního místa, řízení pracovního výkonu a samotné hodnocení pracovníků. Druhá část práce se soustředí na empirické využití poznatků. Aby bylo cíle dosaženo, v první řadě byly analyzovány popisy pracovních míst a poté současný hodnotící systém. Cenným zdrojem dat se stala podniková dokumentace a zaměstnanci spolu s vedením společnosti. Získaná data posloužila pro tvorbu popisů pracovních míst a navržení systému hodnocení pracovníků. Výstupem práce je kompletní systém hodnocení pracovníků, zaopatřen hodnotící dokumentací a pravidly.