Kvantitativní uvolňování v Japonsku - Pavlíček, Adam (2016)
Diplomová práce se zaměřuje na kvantitativní uvolňování v japonské ekonomice. Problematika je nejprve zasazena do teoretického rámce a posléze dána do souvislosti s vývojem moderní japonské ekonomiky. V práci je popsán průběh obou dosavadních vln japonského kvantitativního uvolňování, stejně jako okolnosti jejich spuštění a jejich dosud známé následky. Aplikační část práce představuje vyhodnocení dopadů současné vlny kvantitativního uvolňování, která je provedeno na základě impulse - response analýzy.