Inspirace americkým rámcem kalkulace náhrady škody z porušení patentového práva pro návrh českého rámce - Černíková, Kateřina (2015)
Tato práce se zabývá metodikou kalkulace náhrady škody z porušení práva na patent v americkém a v českém právním prostředí. Metodika je vymezena nejprve v podmínkách amerického právního rámce. Hlavní pozornost je věnována způsobu stanovení licenčního poplatku, přičemž je detailně popsána jak metoda analýzy tzv. Georgia-Pacific faktorů, tak jsou zohledněny další metody doporučované literaturou. Na základě identifikace hlavních rozdílů mezi americkou a českou legislativou náhrady škody byla provedena analýza aplikovatelnosti postupů kalkulace škody dle amerického rámce v České republice.