Inspirace americkým rámcem kalkulace náhrady škody z porušení patentového práva pro návrh českého rámce - Černíková, Kateřina; Svačina, Pavel, 1979-; Hamplová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato práce se zabývá metodikou kalkulace náhrady škody z porušení práva na patent v americkém a v českém právním prostředí. Metodika je vymezena nejprve v podmínkách amerického právního rámce. Hlavní pozornost je věnována způsobu stanovení licenčního poplatku, přičemž je detailně popsána jak metoda analýzy tzv. Georgia-Pacific faktorů, tak jsou zohledněny další metody doporučované literaturou. Na základě identifikace hlavních rozdílů mezi americkou a českou legislativou náhrady škody byla provedena analýza aplikovatelnosti postupů kalkulace škody dle amerického rámce v České republice.
Vedoucí práce: Pavel Svačina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses