Investiční prostředí zemí V4 - Kysilka, Matyáš (2015)
Bakalářská práce se zabývá analýzou atraktivnosti investičního prostředí v zemích Visegrádské skupiny, tzn. České republiky, Maďarska, Polska a Slovenské republiky. Hlavním cílem je analýza jednotlivých investičních prostředí a nalezení investorsky nejatraktivnější země z Visegrádské skupiny. Analýza investičních prostředí probíhá na základě systému investičních pobídek a na základě determinantů přímých zahraničních investic, které se ve vytvořeném regresním modelu ukázaly jako významné při rozhodování o výběru hostitelské země v regionu střední a východní Evropy.