Investiční prostředí zemí V4 - Kysilka, Matyáš; Damborský, Milan, 1980-; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá analýzou atraktivnosti investičního prostředí v zemích Visegrádské skupiny, tzn. České republiky, Maďarska, Polska a Slovenské republiky. Hlavním cílem je analýza jednotlivých investičních prostředí a nalezení investorsky nejatraktivnější země z Visegrádské skupiny. Analýza investičních prostředí probíhá na základě systému investičních pobídek a na základě determinantů přímých zahraničních investic, které se ve vytvořeném regresním modelu ukázaly jako významné při rozhodování o výběru hostitelské země v regionu střední a východní Evropy.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses