Je predlžovanie štúdii na VŠ v ČR efektívne pre študentov a pre spoločnosť? - Lompart, Oliver; Fischer, Jakub, 1978-; Nikolovová, Pavla, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Práca kvantifikovala celkové počty študentov od roku 1999 až do 31.3.2015, ktorí ukončili štúdium v rámci roku navyše nad štandardnú dĺžku štúdia. V sledovanom období celkovo absolvovalo štúdium v SDS navýšenej o jeden semester takmer 130 tisíc študentov, v SDS navýšenej o jeden rok potom 117 tisíc študentov. Celkový počet neúspešných štúdii, ktoré boli ukončené až v predlžovanom období je 40 tisíc, z toho 28 tisíc v SDS navýšenej o jeden semester a 12 tisíc navýšených o jeden rok. Priame náklady na štúdium týchto predlžovaných štúdií boli za rok 2014 odhadnuté na 1,1 mld. Kč (z toho 200 miliónov predstavujú zmarenú investíciu na štúdia ktoré boli ukončené neúspešne). Práca tiež vyčíslila oportunitné náklady v podobe príjmov, ktoré mohla ČR mať, ak by predlžujúci študenti už pracovali a odhadla ich výšku po započítaní priamych aj nepriamych daní na 4,7 mld. Kč za rok 2014.
Vedoucí práce: Jakub Fischer
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses