Business Intelligence ve středně velké firmě - Krchov, Zdeněk (2016)
Tato práce se zabývá Business Intelligence. Nejprve popisuje architekturu a jednotlivé komponenty BI řešení. Jsou vysvětleny základní pojmy týkající se této problematiky. Zmíněny jsou také možné oblasti užití a koncoví uživatelé. V další části jsou porovnány výhody a nevýhody tří možných variant BI řešení (OSS BI, ERP + BI aplikace, komerční BI). Z praktického hlediska je zaměřena na proces implementace a jeho jednotlivé fáze, které jsou popsány detailněji. V poslední části je představena reálná společnost a je zpracována úvodní studie, tedy první fáze celého procesu implementace Business Intelligence.