Business Intelligence ve středně velké firmě - Krchov, Zdeněk; Přibil, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Zelená, Veronika (2016)
Tato práce se zabývá Business Intelligence. Nejprve popisuje architekturu a jednotlivé komponenty BI řešení. Jsou vysvětleny základní pojmy týkající se této problematiky. Zmíněny jsou také možné oblasti užití a koncoví uživatelé. V další části jsou porovnány výhody a nevýhody tří možných variant BI řešení (OSS BI, ERP + BI aplikace, komerční BI). Z praktického hlediska je zaměřena na proces implementace a jeho jednotlivé fáze, které jsou popsány detailněji. V poslední části je představena reálná společnost a je zpracována úvodní studie, tedy první fáze celého procesu implementace Business Intelligence.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Jiří Přibil
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: podnikové informační systémy; business intelligence; implementace (management); management [obor dipl. práce]; diplomové práce; management information systems; business intelligence; implementation (management); master's theses