Metody ocenění sportovních hráčů v České republice a na Slovensku - Rón, František; Svačina, Pavel, 1979-; Bokša, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce Metody ocenění sportovních hráčů v České republice a na Slovensku se v teoretické části zaobírá shromážděním a posouzením publikovaných přístupů k ocenění hráčů napříč různými sporty. Nosnou část praktické části práce představuje dotazníkové šetření mezi českými a slovenskými fotbalovými kluby. Cílem šetření bylo zjistit, zdali lze identifikovat determinanty, které ovlivňují přestupní částku fotbalového hráče a případně zjistit rozdíly mezi mírou vlivu jednotlivých faktorů na přestupní částku. Protože bylo zjištěno, že tyto determinanty existují, bylo dále zjišťováno, zdali jsou obdobně vnímány různými skupinami klubů. V rámci dalších výzkumných otázek byla ověřována tvrzení publikovaná v odborných periodikách, a to konkrétně zdali nejvýznamnějšími metodami užívanými k ocenění sportovních hráčů jsou porovnávací, respektive výnosový přístup a zdali představují oceňovací servery významný nástroj pro ocenění sportovců. Dotazováno bylo též vnímání prvků nákladového přístupu.
Vedoucí práce: Pavel Svačina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses