Finanční gramotnost a finanční historie českých domácností - Vrabčák, Jan (2016)
V bakalářské práci se autor zabývá jedním z fenoménů současnosti, a sice tématem finanční gramotnosti. Předmětem této práce je vytvořit spolehlivý a zároveň dostatečně srozumitelný návod, jak by měl jednat finančně gramotný člověk, odpovědný za finanční situaci své rodiny. Autorovým záměrem bude rovněž aplikovat získané poznatky na modelu fiktivní průměrné české domácnosti, ovšem v reálných podmínkách, a ověřit tak aplikovatelnost vlastního výtvoru. Výsledkem tedy bude produkt, který čtivou formou předá rady, jak pečovat o svou finanční situaci a vše znázorní a odůvodní na konkrétním a podrobném příkladu.