Analýza výdajů na sociální zabezpečení - Jakubcová, Alžběta (2015)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou výdajů na sociální zabezpečení v České republice. Od roku 1995 do roku 2014 jsou postupně analyzovány výdaje na tyto dávky plynoucí ze státního rozpočtu. Vedle samotné analýzy je dílčím cílem alespoň částečné seznámení čtenáře se strukturou a konstrukcí systému sociálního zabezpečení v České republice. Taktéž je v práci na základě míry ohrožení chudobou provedena komparace s vybranými státy. Tento ukazatel je porovnáván před a po vyplacení sociálních dávek v daných státech. V závěru práce je vytvořen regresní model na predikci výdajů na dávku podpory v nezaměstnanosti do roku 2018.