Analýza výdajů na sociální zabezpečení - Jakubcová, Alžběta; Izák, Vratislav, 1941-; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou výdajů na sociální zabezpečení v České republice. Od roku 1995 do roku 2014 jsou postupně analyzovány výdaje na tyto dávky plynoucí ze státního rozpočtu. Vedle samotné analýzy je dílčím cílem alespoň částečné seznámení čtenáře se strukturou a konstrukcí systému sociálního zabezpečení v České republice. Taktéž je v práci na základě míry ohrožení chudobou provedena komparace s vybranými státy. Tento ukazatel je porovnáván před a po vyplacení sociálních dávek v daných státech. V závěru práce je vytvořen regresní model na predikci výdajů na dávku podpory v nezaměstnanosti do roku 2018.
Vedoucí práce: Vratislav Izák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses