Analýza úrokových swapů po finanční krizi - Lukeš, Filip; Málek, Jiří, 1953-; Fleischmann, Luboš, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem této diplomové práce je analyzování hlavních změn týkajících se úrokových swapů v ČR, které nastaly od roku 2007, a to v oblastech regulace, stanovení hodnoty úrokového swapu a záporných úrokových sazeb. První část práce definuje derivát a popisuje typy derivátů a druhy swapů. Druhá část se věnuje úrokovým swapům, jejich ocenění a ohodnocení, a smluvní dokumentaci. Třetí část pojednává o dopadu regulací MiFID I, EMIR a MiFID II na úrokové swapy. Čtvrtá část analyzuje změny v ohodnocování úrokových swapů a problematiku záporných úrokových sazeb.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses