Vývoj výnosu environmentálního zdanění v oblasti dopravy v zemích Visegrádu - Rybáková, Alžběta (2015)
Bakalářská práce se zabývá ekologickými daně v oblasti dopravy a jejich vývojem v letech 1995-2014 v zemích Visegrádské skupiny. Pro tuto závěrečnou práci byly stanoveny proměnné, které vysvětlují průběh výnosů z environmentálních daní. Výběr endogenních proměnných pro jednotlivé regresní modely je proveden na základě výsledků korelační analýzy. Důraz je kladen na průkaznost a vypovídací schopnost vytvořených modelů.