Vývoj výnosu environmentálního zdanění v oblasti dopravy v zemích Visegrádu - Rybáková, Alžběta; Zimmermannová, Jarmila; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá ekologickými daně v oblasti dopravy a jejich vývojem v letech 1995-2014 v zemích Visegrádské skupiny. Pro tuto závěrečnou práci byly stanoveny proměnné, které vysvětlují průběh výnosů z environmentálních daní. Výběr endogenních proměnných pro jednotlivé regresní modely je proveden na základě výsledků korelační analýzy. Důraz je kladen na průkaznost a vypovídací schopnost vytvořených modelů.
Vedoucí práce: Jarmila Zimmermannová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses