Průkaznost elektronických účetních záznamů - Machartová, Petra (2016)
Předmětem práce je problematika průkaznosti elektronických účetních záznamů a současné situace v používání elektronických forem komunikace v ČR i ve světě. Teoretická část se zabývá charakteristikou průkaznosti účetních záznamů se zaměřením na vlastnoruční a elektronický podpis. Dále se teoretická část věnuje problematice elektronického dokumentu a jeho využití se zaměřením na datové schránky a také obecné charakteristice účetních záznamů. V praktické části je kladen důraz na rozbor výhod a nevýhod elektronických a papírových záznamů a na trendy, které se v současnosti ve světě i v ČR v oblasti elektronické komunikace objevují. Na závěr se práce věnuje analýze současné situace v oblasti využívání elektronických záznamů ve firmě Skanska Property Czech Republic a výpočtu teoretické finanční úspory v případě přechodu na elektronické záznamy.