Průkaznost elektronických účetních záznamů - Machartová, Petra; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Předmětem práce je problematika průkaznosti elektronických účetních záznamů a současné situace v používání elektronických forem komunikace v ČR i ve světě. Teoretická část se zabývá charakteristikou průkaznosti účetních záznamů se zaměřením na vlastnoruční a elektronický podpis. Dále se teoretická část věnuje problematice elektronického dokumentu a jeho využití se zaměřením na datové schránky a také obecné charakteristice účetních záznamů. V praktické části je kladen důraz na rozbor výhod a nevýhod elektronických a papírových záznamů a na trendy, které se v současnosti ve světě i v ČR v oblasti elektronické komunikace objevují. Na závěr se práce věnuje analýze současné situace v oblasti využívání elektronických záznamů ve firmě Skanska Property Czech Republic a výpočtu teoretické finanční úspory v případě přechodu na elektronické záznamy.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses