Analýza platebních systémů - Kvapil, Dominik (2016)
Tématem této bakalářské práce jsou platební systémy. Po úvodní kapitole, ve které jsou charakterizovány jednotlivé druhy platebních systémů a rizika ohrožující platební systémy, následuje rozbor platebních systémů CERTIS a EURO1. Analýza platebních systémů je zaměřena na účastníky, samotné fungování těchto systémů, poplatkovou politiku a práci s riziky. Závěrečná část bakalářské práce se orientuje na komparaci platebních systémů CERTIS a EURO1. Komparace je provedena z různých pohledů, jedná se o porovnání například principu a měny vypořádání, práce s likviditou, počtu zpracovaných transakcí či neodvolatelnosti zadaných příkazů. Výsledkem srovnání je skutečnost, že oba platební systémy nemají mnoho společného. Tato část bakalářské práce je vlastním přínosem autora.