Moderné štrukturované produkty pre drobných a stredných investorov v SR - Kompanová, Eliška (2016)
Táto bakalárska práca sa zaoberá štrukturovanými investičnými produktami, a to konkrétne investičnými certifikátmi, warrantami a ETF. Prvá kapitola pojednáva o základných charakteristikách jednotlivých inštrumentov, o ich rozdeleniach do skupín, o výhodách a rizikách spojených s ich obchodovaním a o spôsobe samotného obchodovania. V náväznosti na to sú vysvetlené možné investičné stratégie a pravidlá pri investovaní. Druhá časť je zameraná na analýzu slovenského trhu s vybranými inštrumentami, na obchodníkov s CP, ich poplatkovú politiku a zdôraznenie rozdielov s Českou republikou. Cieľom tejto práce je poskytnúť teoretický aj praktický pohľad na obchodovanie so štrukturovanými produktami v podmienkach rozvíjajúcej sa Slovenskej republiky a zhodnotiť rozdiely medzi možnosťami obchodovania týchto inštrumentov na slovenskom a českom trhu.