Hospodaření a účetnictví základní školy - Holečková, Lucie; Pelák, Jiří, 1977-; Zouhar, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Práce je zaměřena na hospodaření a účetnictví příspěvkové organizace na konkrétním příkladu základní školy. V první části je věnován prostor pro obecná specifika příspěvkových organizací, jejich vznik a zřizovatele. Nejsou zde opomenuty ani právní předpisy, kterými se tyto jednotky musí řídit. Část kapitoly je věnována platům ve školství. Poslední pouze teoretickou kapitolou jsou obecná účetní specifika příspěvkových organizací a škol. Dále je představena zkoumaná Základní škola a mateřská škola Stehelčeves. V následujících kapitolách jsou rozebrány příjmy a výdaje školských příspěvkových organizací s konkrétními daty sledovaného subjektu.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses