Srovnání daňových systémů České republiky a Německa - Záhorovská, Kristýna (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním daňových systémů České republiky a Německa. Hlavním cílem práce je provedení komparativní analýzy daňových systémů obou zemí. Dílčími cíli je popsat jednotlivé systémy a porovnat je na základě řady ukazatelů. První kapitola práce se zabývá teoretickým pojetím daně. Ve druhé kapitole se lze dočíst o daňovém systému České republiky. Obsahem třetí kapitoly je popis daňového systému Německa. Ve čtvrté kapitole je provedena komparace obou systémů na základě daňového zatížení fiktivního zaměstnance a makroekonomických ukazatelů, jimiž jsou daňový mix, daňová kvóta a daňové určení.